Isnin, November 24, 2008

M. Nasir, Nazrey turut nafi terlibat

petikan Kosmo! 24 November 2008
Oleh MAZLINA ABDUL MAJID
mazlina@kosmo.com.my

M. NASIR (kanan) dan Nazrey.

KUALA LUMPUR - Selain penyanyi yang dikenali Ustaz Rock, Akil Hayy yang didakwa terlibat dalam Ajaran MLM - komposer terkenal, M. Nasir pula dikatakan salah seorang ahli elit kumpulan ajaran sesat yang sama.

Malah pesona selebriti yang terkenal dengan lagu 'Tanya Sama Hud-Hud dan Mantera Beradu itu juga dikatakan ahli yang banyak mempengaruhi ahli-ahli baru sebelum ini.

Malah penampilan dan karya M. Nasir yang banyak berunsur falsafah, ketuhanan dan tasawuf sebelum ini dikaitkan dengan amalan kumpulan berkenaan.


KERATAN Kosmo! semalam.

Bagi mendapatkan kepastian, Kosmo! semalam menghubungi penyanyi yang digelar Sifu itu dan beliau menafikannya malah tidak mengetahui mengenai dakwaan membabitkan dirinya.

"Jangan kaitkan saya, jujur saya katakan memang tak tahu dan tak pernah terlibat langsung," katanya.

Selain M. Nasir, bekas vokalis utama Raihan, Nazrey Johani juga menafikan dakwaan kononnya dia juga sebahagian dari ahli ajaran yang ciri-cirinya mirip ajaran sesat, Gerakan Pemuda Al-Khafi yang berkembang di Indonesia itu.

"Saya sendiri adalah seorang pendakwah bebas dan tuduhan mengatakan saya menjadi nadi utama dalam ajaran itu (Ajaran MLM) memang tak berasas," ujarnya ketika dihubungi semalam.

Tiada ulasan: