Jumaat, Oktober 14, 2022

Siti Nordiana miliki magis – M.Nasir

 petikan Utusan Malaysia 14 Oktober 2022

Oleh HASIF IDRIS

KUALA LUMPUR: Impian penyanyi, Siti Nordiana untuk berkolaborasi dengan Datuk M.Nasir akhirnya tercapai menerusi kemunculan single terbaru, Menyantun Kasih.

Single terbitan Luncai Emas Sdn. Bhd. merupakan kolaborasi pertama penyanyi yang mesra disapa Nana dengan sifu industri muzik itu dan penulis lirik, Keon.

Siti Nordiana berkata, dia tertarik dengan lagu tersebut yang menggunakan elemen etnik Sunda kerana berbeza dengan karya dipersembahkannya sebelum ini.

“Liriknya menceritakan tentang kesetiaan seseorang yang bertahan demi cinta.

“Banyak cabaran dan pengalaman sewaktu merakamkan lagu ini. M. Nasir sendiri yang bimbing saya dari segi penghayatan dan lontaran vokal.

“Keon pula menerangkan erti lirik lagu supaya saya faham maksud yang ingin disampaikan. Ini adalah pengalaman yang tidak dapat dilupakan,” katanya semasa sesi santai bersama media, di sini.

Sementara itu, M. Nasir selaku penerbit dan komposer single tersebut berkata, dia tidak mempunyai masalah besar untuk bekerjasama dengan Siti Nordiana.

“Lagu ini dihasilkan atas permintaannya dan berbeza dengan lagu etnik pop fusion yang selalu saya hasilkan.

“Apabila dirakam, ia sudah menjadi lagunya sendiri dan itulah magis yang dia miliki,” katanya.

Video muzik Menyantun Kasih boleh ditonton di saluran YouTube Luncai Emas dan semua platform digital mulai hari ini.Tiada ulasan: