Rabu, Januari 15, 1997

Konsert M. Nasir di Eropah April depan

petikan Berita Harian 15 Januari 1997
Oleh Hanim Mohd Saleh

PENYANYI M.Nasir menjadikan tahun baru 1997 sebagai permulaannya keluar dari rantau ini.

Beliau untuk pertama kali akan mengadakan konsert di Eropah. Pengarah Urusan Luncai Emas Sdn Bhd, Junainah Johari, memberitahu pihaknya sedang membuat persiapan untuk konsert M.Nasir di Manchester April depan.

"Kami sedang mengaturkan pesta tiga hari di Manchester dengan konsert unplugged Nasir menjadi acara kemuncaknya. Konsert itu akan diadakan selama dua malam.

“Dalam tempoh tiga hari di Manchester kami akan mengadakan majlis dialog dan apresiasi lagu-lagu Nasir dengan para pelajar Melayu yang sedang menuntut di sana” kata Junainah yang juga adalah isteri Nasir ketika ditemui Berita Harian baru-baru ini.

Idea mengadakan acara di Manchester itu kata Juninah lagi tercetus melalui seorang anggota Kelab Sahabat Kelab Peminat Nasir yang sedang belajar di Eropah.

“Melalui anggota kami di luar negeri itulah, kami mendapat maklum balas yang mereka sangat merindui persembahan Nasir. “Oleh itu, kami  memutuskan untuk menganjurkan konsert itu dan telah melantik salah seorang daripada mereka untuk menyelaraskan konsert Nasir di sana.

“Selain konsert, kami akan juga mengadakan sesi dialog dengan para peminat untuk membincangkan perkembangan lagu-lagu dengan Nasir agar kunjungan Nasir ke sang lebih bermakna kepada mereka yang mengenalinya.” Tambah Junainah lagi.

Tiada ulasan: