Ahad, Februari 12, 2012

9 Soalan untuk Datuk M Nasir

Pada 9 Februari 2012, TV9 menyiarkan rancangan bual bicara terbaru, 9 Soalan.  Datuk M.Nasir telah menjawab sembilan soalan ditanya oleh pelbagai lapisan masyarakat termasuk beberapa soalan yang selalu bermain di dalam fikiran peminat karya sifu diluar sana.

Bahagian 1: Soalan 1 hingga 6 


Bahagian 2: Soalan 7 hingga 9




Soalan Pilihan Saudagar Mimpi

Soalan 6 : Saya rasa Datuk M Nasir ni sexy lah, Datuk M Nasir rasa tak Datuk sexy?
Jawapan sifu : ..(gelak)...ni soalan diberikan pada dia..., (gelak) Saya rasa..erm ..em (serius) saya rasa saya sexy. I work out (sambil buat gaya)
Pengacara : ok..jadi apakah definisi sexy Datuk itu sendiri?
Jawapan sifu: Tak tau la, saya sexy ke tidak? ...Apa awak percaya ke saya cakap? (senyum & gelak)

Soalan 9 : (diajukan 2 kali oleh pengacara & minta diulang oleh sifu)
Jawapan sifu : Ini yang susah nak jawab, seperti susahnya anda soal begitulah susah nak jawab...

5 ulasan:

azyze berkata...

aduhai... kenapa penemuramah ni sengal betul. sifu banyak bergurau dengan jawapan dia tapi penemuramah tak pandai pick up dan balas jokes dia...
good interview nonetheless:P

Saudagar Mimpi ... berkata...

azyze : Betul tu, temu bual yg menarik. Kalau diperhatikan, pengacara "speechless" bila sifu bagi kenyataan yang serius.

deaf-angel berkata...

kat tv ada satu promo kelakar giler siak
tak salah aku progrem Najip Ali la.

So semua artis2 and celebrities kena cakap something like " gerek..gerek " gitu

So M Nasir pun kena buat kot
ngan muka serious " Gerek tu apa? "

lawak giler

Saudagar Mimpi ... berkata...

Deaf : Rancangan "kita gerek" kot. Ari tu aku ada juga tgk dkt Suria ada program pun guna perkataan "gerek"....rancangan Gerek 90an, rasanya ni ulangan kot sbb aku belum tgk lagi, ada Art Fadzil, Najib Ali pulak jadi juri "Macam Bagus!" Kumar jadi MC. Kelakar juga.

nu_Ox3r berkata...

Bahagian 2 Minit ke 2:10-Pengacara bersungguh-sungguh tanya pasal karya M.Nasir yang ada nilai metafora,sufism.tapi dia selamba je jawab main2.pengacara pun serius sgt.kalau tukar ngn ally iskandar atau FBI mst lg santai.haha.seingat aku ad rncangan raya,nyanyi ngn 2,3 penyanyi otai yang lain,M.nasir leh lupa lirik lagu 'satu hari di hari raya'.kelakar la sifu.tu yg wat dia mahal.low profile.byk sgt buat lagu untuk orang lain smpi lupa lirik lagu sndri.haha.salute SIFU