Rabu, Julai 20, 2011

M.Nasir, Yuna, Aizat & Najwa Akan Beraksi Solo Di DFP

Petikan gua.com.my 20 Julai 2011


Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) dan Orkestra Filharmonik Malaysia (atau Malaysian Philharmonic Orchestra-MPO) dengan bangganya melangkah ke musim konsert 11/12 pada bulan September 2011.

Merupakan musim konsert yang ke-14, DFP dan MPO kekal setia pada misi mereka untuk terus memberi hanya yang terbaik untuk seni dan budaya serta mengangkat industri hiburan ke peringkat yang lebih tinggi. Misi ini diterjemahkan melalui lebih 100 konsert-konsert yang menyaksikan penglibatan MPO, artis-artis tempatan dan antarabangsa.

Bagi peminat muzik tempatan pastinya penampilan sulung Dato’ M Nasir bakal mempesonakan hidup anda dengan kolaborasi unggul beliau bersama MPO pada bulan Julai 2012. Sertai perjalanan seni penyanyi/komposer ini di bawah pimpinan Konduktor Bersekutu Kevin Field.

Selain M.Nasir, turut mendapat peluang beraksi secara solo di pentas berprestij itu ialah Yuna, Aizat dan Najwa menerusi iri DFP Spotlight yang sangat popular di kalangan penggemar muzik jazz dan pop. Pelantun lagu Dan Sebenarnya, Yuna bakal beraksi pada bulan September 2011, Aizat (Oktober 2011) dan Najwa (Mei 2012); sebuah refleksi masa depan industri muzik tempatan.

Musim konsert ini akan dimulakan dengan persembahan gemilang Konsert Gala MPO pada 17 September 2011. MPO di bawah pimpinan Pengarah Muzik Claus Peter Flor akan berkolaborasi dengan tiga pemain piano tempatan Foo Mei Yi, Bobby Chen dan Tengku Ahmad Irfan secara serentak!

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi Box Office di talian 03-20517007 atau faks 03-20517077 atau email dfp_boxoffice@petronas.com.my. Sila dapatkan brosur musim konsert terbaru di Box Office atau layari laman web www.mpo.com.my.

Updated : sila rujuk brosur DPMO 11/12 Season. Sila lihat page 21

6 ulasan:

razzmatazz berkata...

Ni brosur DPMO 11/12 Season. Sila lihat page 21.

http://www.dfp.com.my/Files/1112_SeasonBrochure.aspx

Saudagar Mimpi ... berkata...

13 & 14 Julai 2012 tu jatuh hari Jumaat dann Sabtu. Hmmm...ada "chan" pergi ni.

Terima kasih En Raz atas info ni. :)

deaf-angel berkata...

campur2 gini, end up artis aku nak tengok maximum pun 20-30 minit je perform.

beb

Roxette legend beb, LEGEND GILER.

Saudagar Mimpi ... berkata...

Deaf :, Konsert Sifu kat Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) tu konsert solo la beb!
Pergi la kalau ada peluang! 13 & 14 Julai tahun depan.

Roxette sememangnya Legend beb!

razzmatazz berkata...

Tuan Sudagar,

Bole simpan duit drp sekarang. beli tiket yang paling mahal punya. Tak tau la bila lagi dia akan perform kat tempat macam ni. Paling mahal RM358. Boleh simpan RM30 sebulan dapat tiket paling mahal dan seat paling best.

Saudagar Mimpi ... berkata...

En Razz - Idea yang baik tu bro!