Ahad, November 29, 2009

Bagaikan Sakti - M. Nasir & Siti Nurhaliza -(Esplanade Singapura)

taken from : http://www.esplanade.com

DATE 1 JAN 2010, FRI
TIME 8pm
(90 mins, no intermission)
VENUE Theatre

$180 (VIP Box), $150, $120, $90*, $60**, $40***

SOLD OUT


Satu pengalaman menakjubkan menanti anda.

Dua ikon, M. Nasir dan Dato’ Siti Nurhaliza bersatu di atas pentas Esplanade pada 1 Januari 2010. Buat pertamakali dalam industri muzik Melayu, satu gabungan yang dinanti ramai. Nikmati lagu-lagu popular mereka dan juga lagu terbaru yang akan dinyanyikan bersama buat julungkalinya di Esplanade.

Konsert khas ini membawa anda lebih dekat pada dua gergasi muzik pujaan ramai. Dengan pesona unik masing-masing, gabungan ini menjanjikan persembahan penuh kesegaran yang pasti menyentuh emosi anda.
Saksikan kehebatan duet antara Siti dan Nasir mendendangkan lagu-lagu klasik P. Ramlee, Saloma, Sudirman dan lain-lain. Untuk peminat Singapura, mereka akan menghidupkan semula kisah cinta agung Puteri Gunung Ledang dalam lagu Bagaikan Sakti.

Mari raikan dan alamilah satu malam yang pasti meninggalkan kenangan manis.

Dapatkan tiket di laman http://www.sistic.com.sg

____________________________________

Come and experience the magical voices of M Nasir & Siti Nurhaliza on the first night of the New Year!

For the first time, these two icons of the Malay music industry get together in a much anticipated performance of their latest solo hits as well as the debut of their long-awaited new duet.
Enjoy the simple majesty of their performance as Siti and Nasir take you back in time with classics made famous by P Ramlee, Saloma, Sudirman and other well-loved singer-songwriters. And especially for their fans in Singapore, the duo will bring to life the eternal romance of Puteri Gunung Ledang in their signature duet, Bagaikan Sakti.

Get your ticket from http://www.sistic.com.sg

5 ulasan:

deaf_angel berkata...

pendapat aku.. harga tiket ni murah untuk dua artis standard cam gini dekat tempat selesa dan sound best macam Esplanade.

paling mahal $180 siap ngan autographed lagik.

Saudagar Mimpi ... berkata...

Hmmm...Paling murah 40 dollar. Kalau RM maunya 80, kira mcm tgk konsert di IB la ni. Kau kan ada pergi tgk Sweet Charity di Esplanade beberapa bulan lepas kan? Tentu kau dah boleh jangka ke"best"an Esplanade.

So, tuan rumah? pergi ke konsert Sifu & mak ET kali ini?

deaf_angel berkata...

bro, ko kena try Esplanade ler..

sana ada lain2 size dewan, kecik sampai besar giler bertingkat2, dan ada free open air nye events jugak

melayu nye events memang kadang2 ada..
Semangat Zaman ribut beb kat Esplanade concert hall, aku rasa usher dan pekerja2 esplanade mesti takut , tempat classical dan respected cam gitu jadi tempat konsert rock kecoh nye tiga jam lebih

Saudagar Mimpi ... berkata...

Huh. Kalau mcm tu satu hari nnt aku mmg kena try Esplanade ni. Kena plan betul2 la kalau nak pergi menyeberang sempadan.hahhahah.

Dengar citer konsert Semangat Zaman tempoh hari tu nanti pun akan diedar dalam bentuk VCD/DVD? Tengok Live tentunya lebih best giler.

deaf_angel berkata...

Aku 'bootleg' sound dari konsert tu.. untuk koleksi peribadi aku.

3-4 jam gitu, lama giler.
Warm up bands termasuk Reeha ( Rosli Mohalim ) bawak rock omputeh etc.
Bila Semangat Zaman start memang gamat giler.